Monday, October 10, 2011

YFU Pao 2011 ehk Post Arrival Orientation 3-8 Okt






Heeei!

Pole siia kaua uusi postitusi teinud, kuna olin nädal aega Fribourgis, Chamey's(Prantsuse keelses Shveitsi osas). Seal toimus YFU laager. Mul pole vist mitte kunagi nii lahedat laagrit olnud kui seal :) Ja ma olen nii rahul, et valisin sellise organisatsiooni nagu YFU, et vahetusaastale minna. Jah, leiab ka odavamaid organisatsioone aga lihtsalt need inimesed, üritused ja laagrid on kõik nii lahedad! Laagris oli inimesi erinevatest maadest alustades Alaskaga ning lõpetades Kasastaniga.
Iga hommik oli 7:15 äratus, how great. 7:45 hommikusöök ja pärast seda hommikune sessioon. Seal rääkisime vabatahtlikutega erinevatest teemadest vahetusaasta kohta. Olime viiestes gruppides. Muidugi umbes iga poole tunni tagant tegime "energizer'eid" Need on YFU laulud või mängud, mis annavad energiat juurde. (La-banana-na-nanaaa, ela manzoo ela manzo, prendee si) need kes teavad, teavad :D. Esimese päeva õhtul pidime tegema presentatsiooni oma kodumaast. Kuna riike oli palju, siis jaotati meid gruppidesse mitme maa alusel. Eestlased oldi koos Leedukatega..päris raske oli teha esitlust, kuna Eest ja Leedu on ikka päris erinevad. Meie eestlastega tantsisime kaerajaani ja rääkisime lähemalt Eestist. Leedukad rääkisid oma kodumaast ja ütlesid et "Leedus on parim õlu maailmas".. ma muidu pole midagi leedu õllest kuulnud, aga noh..:D Järgmisel päeval olid jällegi sessioonid ja muud huvitavad tegevused. Teise päeva õhtul läksime õhtul 8st välja matkale. Kõik said endale tõrviku ja nii me läksime kõik koos põlevate tõrvikutega läbi linna. Ilus oli. Õhtuti saime 10-11 ajal magustoitu. Minu lemmikuks oli tobleroni vaht..see oli lihtalt niii hea. Kindlasti teen seda mingi aeg.
Kolmandal päeval saime valida endal kõik workshopid. Saime valida mitmete töötubade seast, nt: kokkamine, film, self-defsense, fotograafia, beauty&relax, arching&tell(täpselt ei saanud aru, mis see oli),oma koti disainimine, sport, mängud. Mina valisin endale Self defense, beauty&relax ja sport. Self defense e enesekaitse..seal õppisimegi kuidas kaitsta ennast löökide eest, kuidas ise lüüa, kuidas vabaks erinevatest asenditest(nt kui keegi tuleb selja tagant ja hoiab sind kinni). See oli väga kasulik workshop. Ma tõesti üritasin kõike kaasa teha ja õppida ning mul on siiamaani need asjad väga hästi meeles. Beauty and realxingus tegime endale ise jalavanni, jalakoorimist, jalamaski ja kõik toiduainetest, mis on suhteliselt kättesaadavad. Pärast tegime veel ka näomaski avokaadost ja mingist kreemist. Kolmandal päeval läksin uuesti enesekaitse workshopi ja näitasime õpetajaga erinevaid võtteid.
Sellel päeval toimus ka matk..umbes 11 km. Esimene 45 minutit oli mingist mäest üles ronimine. Kõik olid lihtsalt poolsurnud kui üles jõudsime.. aga siis edasi oli juba lebo. Väga ilus koht oli see Charmey. Viimasel päeval pidime kõik grupid tegema esitluse, et mida me õppisime selle laagriga. Õhtul oli piduuu. Mängiti head muusikat ja tantsiti. Oli väga väga tore. Muidu oli iga päev öörahu 11, kuid viimasel õhtul läksime magama 5-6 ajal ja kell 7:15 äratus. Kui nicee :D. Kõik olid nii väsinud hommikul, ainult vabatahtlikud olid jälle ülienergilised..me mõtlesime, et kust nad selle energia võtavad..pole õrna aimugi. Pidime viimasel hommikul koristama kõik toad..vihma sadas ja meeleolu oli kuidagi kurvameelne. Kahju oli lahkuda sellest laagrist. Tavaliselt mul pole kunagi nii, aga selles laagris oleks võinud küll kasvõi 2-3 nädalat olla :)
PS! Sorri, et nii palju kirjavigu ja üldse imelikult kirjutatud. Mul on nii kiire hetkel ja kirjutasin väga lohakalt. Loodan et kompenseerin piltidega :)
Bis Bald!See tüüp oli nii lahe. Hommmikul pärast tubade koristamist vajusid enamus diivanite peale magama

1 comment:

  1. Kui juua eesti viina koos läti viski ja leedu õllega, siis hommikul on Balti kett

    ReplyDelete