Monday, November 7, 2011

Fell in love with Basel..



Hei kullakesed!
Täna kooli ei läinud, kuna haigus on kallal. Ehk homseks saab kõik korda ja saab jälle kooli minna, jee!
Nädalavahetuse veetsin siis Baselis. Ma tean, et eelmises postituses just mainisin, et Baselisse ei lähe, kuna rongipiletid on liiga kallid. Asjaolud muutusid, kuna ostsin endale Gleis 7'ni. See on selline kaart, millega pärast 7 õhtul kuni 5ni hommikul saab tasuta rongides sõita ükskõik kuhu. Kuna mul eelnevalt halbtax olemas oli, siis sain selle kaardi 99 frangiga (vist umbes 84 eurot). Kestab terve aasta ja arvan, et see tasub täiesti ennst ära, kuna muidu rongipilet edasi-tagasi Baselisse maksab 52fr(42eur) ja ilma halbtaxita 102fr(82eur)..sellised lihtsalt need transpordihinnad siin on. Oi kuidas ma igatsen eesti ronge ja seda, et Tallinnasse saab rongiga sõita 2,11eur eest..see on ju täiesti niisama!
Igatahes, käisin Mariin juures (ka vahetusõpilane Eestist Shveitsis) Jõudsin reede õhtul kella 10st Baselisse ja kohtusime siis Mariiniga. Läksime tema poole jala umbes 10 minutiga, sest ta elab suhteliselt kesklinnas..(mainiks ära, et mina elan lehmade ja lammaste keskel..:D)
Sõime tema juures sushit, mis oli mega hea ja rääkisime niisama pikalt juttu. Läksime 2 ajal magama. Hommikul sõin tema perega hommikust ja pärast läksime linna peale uudistama. Seal toimus Herbstfest(sügisfestival), mis on umbes sama, mis St.Gallenis Olma. Põhimõte on sama, et päeval müüakse traditsioonilisi Shveitsi toite(mis on lihtsalt suurepärased) ja istusime Reini jõe ääres. Laupäeval oli ka YFU vahetusõpilastega Baselis kokkusaamine. Me olime juba Mariiniga kesklinnas, seega mõtlesime, et mis me ikka sinna bahnhofi jalutame, raudselt tulevad teised ka sinna trammiga. Aga läks hoopis nii, et nad kõik läksid mingisuguse vabatahtliku juurde oma asju ära viima ning seega pidime 2 tundi lihtsalt ootama. Kõndisime pika maa maha ja jõudsime lõpuks platsile, kus teised VÕPid pidavat olema. Lõpuks leidsime nad üles ja kirjeldamatult tore oli kõiki näha. Käisime karuselliga sõitmas koos Oliveri(ka VÕP Eestist) ja soome tüdrukutega. Pärast liikusime edasi teisele platsile, kus saime jälle ringi uudistada. Seejärel kõndisime natuke ja meil oli võimalik paadiga üle jõe teisele poole sõita. Otsustasin muidugi sõita! See sõit kestis mingi 5 minutit ma pakun ja juba olime teisel pool. Läksime jällegi teisele platsile, kus järjekordselt sai karusellidega sõita.
Pärast läksime koos mingisse baari, kus polnud eriti inimesi ja seega mitte väga lahe. Siis läksime kõik ühe vabatahtliku juurde, kus magada sai. Kuna inimesi oli umbes 20, siis ilmselgelt me kõik ühte väiksesse korterisse ei mahtunud. Osad läksid teise korterisse magama ja väiksema kambaga läksime edasi linnapeale. Käisime mäkis söömas ja siis läksime mingisse klubisse, kus oli liiga palju rahvast ja meil kõigil oli nii palav, et iga 10 minuti tagant tuli välja minna. Aga muusika oli super. Kuskil 3-4 ajal jõudsime tagasi korterisse, aga muidugi polnud meil kohta, kus magada. Ma julmalt surusin ennast soome ja mehhiko tüdrukute kõrvale. Suht kitsas oli, aga ikka juhtub. Järgmine hommik olid kõik juba 8st üleval ja mõned hakkasid koju tagasi minema. Vabatahtlikud olid hommikusöögiks ostnud croissante. Nad on ikka nii armsad siin kõik! Jõudsin koju 2 ajal päeval ja mõtlesin, et väga lahe nädalavahetus oli!

Barbora, Pablo ja mina. Pablo leidis need ülilahedad prillid kuskilt!
Oliveriga :)

1 comment: